Ambachtelijk en mooi ... met oog voor detail!

Landelijke handgemaakte keukens

Landelijke handgemaakte keukens in alle soorten en maten vindt u bij Kral Keukens, de keukenspecialist van het noorden. In onze 500m² showroom kunt u op uw gemak inspiratie opdoen. Onze unieke handgemaakte keukens geven u direct het gevoel van hoge kwaliteit die u bij een keuken verwacht. Daarnaast bieden wij u als service 7 jaar garantie. Lees hieronder meer over de landelijke stijl, bekijk voorbeelden en ons atelier.

Houten landelijke keukenHouten Landelijke keukenHouten landelijke keuken

Landelijke keukens op maat voor een warm welkom

Kral Keukens maakt landelijke keukens geheel met de hand. In ons eigen atelier worden de keukens in landelijke stijl op maat vervaardigd in alle gewenste houtsoorten en prachtig afgewerkt met een stijlvol design. Laat u inspireren door de onderstaande landelijke keukens, die de warme klassieke nostalgische uitstraling van weleer combineren met de comfort van de moderne tijd.

Landelijke keukens, ook wel plattelandskeukens genoemd, verwarmen menig hart men hun uitnodigende karakter. In de jaren 80 was deze stijl een ware trend en het is daarna nooit meer echt van het toneel verdwenen.  Deze klassieke keukens kenmerken zich door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Het zijn rustieke, robuuste keukens voorzien van de modernste apparatuur. Het is het type klassieke keuken waarin iedereen zich direct welkom voelt.

Landelijke keukens voorbeelden

Landelijke keuken op maat gemaakt, tineo ingekaderd
Landelijke keuken op maat gemaakt, tineo ingekaderd

Kenmerken, verschillende materialen en kleuren

De meeste landelijke keukens hebben een relatief grote omvang. Het is niet voor niets dat de keukens vaak robuust worden genoemd. Bij binnenkomst springen ze direct in het oog. Houten kaderkasten, open kastjes, planken tegen de achterwand; alles is mogelijk en kan gecombineerd worden. Zo is er genoeg ruimte voor al uw pannen, servies, flesjes olijfolie en bijvoorbeeld verse kruiden. Landelijke keukens staan vooral bekend om het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Het frame van de keuken is meestal van eiken hout en voor het werkblad wordt vaak gekozen voor steen. Qua kleuren zijn gebroken wit, grijs, bruin en zwart het meest populair, maar ook blauw en bordeaux rood zijn geliefde kleuren. Wilt u wonen in landelijke stijl? Met warme kleuren maakt u van de landelijke keuken een sfeervolle centrale ruimte in uw huis. Bezoek gerust eens onze showroom en bekijk onze strakke, rustieke en nostalgische landelijke en klassieke keukens.

Landelijke keuken kleur Farrow en BallNostalgische keukens

Eindeloos combineren

Moderne landelijke keukenstijl

Fornuis: gevoel van vroeger met comfort van nu

Een fornuis, een oven en de koelkast maken de keuken een keuken. Moderne apparatuur is goed te combineren met een klassieke landelijke keuken. Nostalgisch is natuurlijk iets anders dan ouderwets. Wilt u graag een grote koelkast of misschien wel een ingebouwde wok in uw keuken? Het is allemaal mogelijk binnen de moderne landelijke stijl. In onze showroom bedenken we samen een manier om alle gewenste apparatuur te verwerken in het ontwerp van uw nieuwe keuken.

Strakke landelijke keuken

Houdt u zowel van een landelijke als een strakke stijl? Omdat wij onze keukens op maat maken is een strakke landelijke keuken ook zeker een optie. Het mooie van een landelijke keuken is dat je door te spelen met details ook hele andere stijlen kunt creëren. Veel landelijke keukens zijn vol met details, maar door deze te beperken kunnen we ook een erg strakke look creëren. Denk bijvoorbeeld aan dichte kasten en strakke handgrepen. Door het gebruik van hout te combineren met strakke lijnen ontstaat er een prachtige combinatie van stijlen. 

quotes

"...doordat hij echt luisterde, meedacht en begreep voor welke smaak we stonden, vielen er dingen af. Voor ons was dat doorslaggevend. Dit hadden we tien jaar eerder moeten doen."
"Met Johan Kral is er een bijzonder fraai plaatje gecreëerd. Ook het contact met hem verliep soepel. Zowel tijdens het traject zelf, als tijdens de terugkoppeling en de nazorg. Onze woning voelt nu compleet"
"De keukens waren helemaal onze stijl. Dit bedrijf was het helemaal, ook door de spullen van Rivièra Maison. Bovendien was er meteen een klik tussen ons en Johan Kral"