Ambachtelijk en mooi ... met oog voor detail!

Massief eiken, moderne greeploze keuken - op maat gemaakt

Massief eiken, moderne greeploze keuken. Op maat gemaakt met een strakke moderne look.

Massief eiken moderne greeploze keukenMassief eiken moderne greeploze keuken

Landelijk modern, op maat gemaakte greeploze massief eiken keuken met een strakke gladde front

Uit de hoek

Als bergruimte opteerden de bewoners voor een combinatie van kasten en veel lades. In een grote kast tegen de muur kunnen ze van alles kwijt, zoals hun servies en magnetron. Zelfs de koelkast kon erin worden geplaatst. Van een verloren hoek wist Kral handig gebruik te maken. “Hij maakte er een draaibare uittrekkast in. Het is een soort apothekerskast die in één beweging letterlijk uit de hoek komt. In tegenstelling tot een carrouselkast heb je met deze kast meteen het overzicht en alles bij de hand. Kral Keukens is helemaal onze smaak en stijl. Ook hoe hij de tekening maakte en dat we tot in detail onze wensen in konden vullen, vond ik geweldig. Er is in de keuken niets dat anders had moeten zijn.”

Massief eiken moderne greeploze keukenMassief eiken moderne greeploze keukenMassief eiken moderne greeploze keuken

Zes pitten

Uitbreiding van het aantal kookpitten was voor Marion het uitgangspunt voor een nieuwe keuken. “Op een inductiefornuis is het soms onhandig koken, zeker als je grote pannen gebruikt. Ze raken elkaar steeds, dus je kunt maar met één grote pan werken. Nu kook ik op basis van I-cooking, een redelijk nieuw inductieconcept. Ik maak gebruik van zes pitten, waarvan er vier met een doorsnede van 30 centimeter en twee van 20 centimeter. Het inductiefornuis werkt lekker snel en is eenvoudig schoon te maken.”

Massief hout

Een nieuw fornuis met zes pitten in plaats van vier vraagt echter ook om een andere indeling. De afzuigkap is immers niet meer toereikend, de kasten naast het fornuis raken in de verdrukking en het aanrechtblad kan weliswaar worden gezaagd. “Maar het is toch mooier als het één geheel blijft”, aldus Marion. En dus werden Marions wensen voorgelegd aan Kral Keukens. “We hadden ons al een jaar georiënteerd. Kral was bovendien een van de weinige keukenbouwers die met massief hout werkt.”

Massief eiken moderne greeploze keukenMassief eiken moderne greeploze keukenMassief eiken moderne greeploze keuken

Blij met combinatie

De stijl van de keuken is modern landelijk. Een eiken strakke greeploze keuken met eroverheen een warme ‘gewassen’ grijze verf (grey wash) zodat wel de houtnerf mooi zichtbaar blijft. Het blad is van donkergrijs composiet gemaakt. Marion is blij met de combinatie: “Zwarte kookplaten in een donker aanrecht, dat staat echt prachtig! Naast het fornuis heeft Kral handzame lades geïntegreerd, zodat boodschappen gemakkelijker uit te pakken zijn.”

Kastenwand van drie meter

Kral Keukens maakte eveneens ruimte voor een eiland met spoelgedeelte en een Quooker. Achter het eiland maakte het een drie meter lange kastenwand met plaats voor twee koelkasten, magnetron en stoomoven. “De kast heeft schuifdeuren. Als ze geopend zijn, beschik ik over twee planken en composieten aanrechtblad voor onder andere het koffiezetapparaat. Ook hoe Kral de rvs afzuigkap boven het fornuis heeft geïntegreerd, is prachtig om te zien. Ik heb echt de keuken die ik me wenste.”

Geïnteresseerd in deze keuken? Klik op de knop hieronder om een vrijblijvende afspraak te maken!

Afspraak maken

 

quotes

"...doordat hij echt luisterde, meedacht en begreep voor welke smaak we stonden, vielen er dingen af. Voor ons was dat doorslaggevend. Dit hadden we tien jaar eerder moeten doen."
"Met Johan Kral is er een bijzonder fraai plaatje gecreëerd. Ook het contact met hem verliep soepel. Zowel tijdens het traject zelf, als tijdens de terugkoppeling en de nazorg. Onze woning voelt nu compleet"
"De keukens waren helemaal onze stijl. Dit bedrijf was het helemaal, ook door de spullen van Rivièra Maison. Bovendien was er meteen een klik tussen ons en Johan Kral"