Ambachtelijk en mooi ... met oog voor detail!

Een kunststof keuken van Kral Keukens

De afwerking van uw nieuwe keuken

Kiest u voor een nieuwe kunststof keuken van Kral Keukens? Dan zijn er verschillende afwerkingen mogelijk. Graag geven wij alvast wat meer informatie over de mogelijkheden. Heeft u vragen of wilt u de afwerkingen eens komen bekijken? Dan bent u van harte welkom in onze uitgebreide showroom.

Kunststof HPL keukenfront

Het oppervlakte van een kunststof HPL keukenfront is zeer sterk en krasvast. De harde kunststof toplaag High Pressure Laminate (HPL) is een duurzame hogedruklaminaat, makkelijk in onderhoud. Rondom wordt het HPL keukenfront afgewerkt met een dikkant van ABS kunststof. Deze kunststof dikkant wordt met een unieke PUR verlijming op de kanten van het keukenfront verlijmd. Deze verlijming zorgt ervoor dat het HPL keukenfront extreem bestand is tegen damp.

De voordelen op een rijtje:  Kunststof HPL front kunststof keuken

Folie ommanteld keukenfront 

Een folie ommanteld keukenfront is aan de voorzijde/zijden naadloos. De naad ziet u aan de kanten aan de achterzijde van de keukendeur. Een folie keuken wordt vaak aangezien als een gelakte keuken. De basis van een folie keukendeur is MDF, deze wordt ingespoten met lijm en onder druk wordt een dunne kunststof laag over het front verlijmd. Dit gebeurt onder vacuüm, zodat de dunne kunststof folie de vorm van het keukenfront overneemt. Een foliefront is een goedkoper alternatief voor lak, maar zeker ook minder duurzaam. Een foliefront is makkelijk in onderhoud, redelijk krasvast en naadloos.

De voordelen op een rijtje: Folie ommanteld front kunsstof keuken

Hoogglans lak keukenfront

De basis van een hoogglans gelakt keukenfront bestaat uit een MDF plaat, waarvan de achterzijde bekleed is met melaminehars. De voorzijde en de kanten worden voorzien van 3 lagen polyesterlak. Vervolgens wordt er een laklaag van witte matte PUR lak aangebracht en daarna een laklaag van hoogglanzende PUR lak. Een hoogglans keukendeur is duurzaam en heeft een exclusieve uitstraling. De kanten rondom zijn naadloos.

De voordelen op een rijtje: Hoogglans front Kunststof keukens

Mat lak keukenfront

De grondplaat van een mat gelakt keukenfront is van MDF of van essenhout     (AV6035), zowel de voorzijde als de achterzijde van het keukenfront is voorzien van een matte laklaag. Een mat gelakt keukenfront is zeer slijtvast en robuust. Redelijk krasvast en gemakkelijk in onderhoud.

De voordelen op een rijtje: Mat lak front kunststof keuken

Echt hout keukenfront

Voor echt hout gefineerde keukenfronten worden houtgrondstoffen gebruikt uit verantwoordelijke bronnen. Het is gewaarborgd, dat in onze productie geen illegaal gekapt hout te vinden is. Bovendien betrekken wij ons hout uit duurzaam beheerde bosbestanden. Een houten front heeft een bijzondere en authentieke uitstraling. Geen front is hetzelfde. Een aantal houten keukenfronten wordt geleverd met een gefineerd zaagruw oppervlakte, welk staat voor een robuuste natuurlijke uitstraling. Houten keukenfronten worden met een matlak verzegeld, zodat makkelijk onderhoud is gewaarborgd.

De voordelen op een rijtje: Houten Front Kunststof Keuken

 

Wilt u de afwerkingen eens in het echt bekijken? Dan nodigen wij u van harte uit in onze showroom. Heeft u vooraf al vragen? Neem dan gerust eens contact op met onze medewerkers. Zij helpen u graag verder.

quotes

"...doordat hij echt luisterde, meedacht en begreep voor welke smaak we stonden, vielen er dingen af. Voor ons was dat doorslaggevend. Dit hadden we tien jaar eerder moeten doen."
"Met Johan Kral is er een bijzonder fraai plaatje gecreëerd. Ook het contact met hem verliep soepel. Zowel tijdens het traject zelf, als tijdens de terugkoppeling en de nazorg. Onze woning voelt nu compleet"
"De keukens waren helemaal onze stijl. Dit bedrijf was het helemaal, ook door de spullen van Rivièra Maison. Bovendien was er meteen een klik tussen ons en Johan Kral"