Ambachtelijk en mooi ... met oog voor detail!

Friese witjes in de keuken

Friese witjes zijn stijlvol, heel gemakkelijk aan te brengen en gaan jarenlang mee. Door de eeuwen heen heeft het Friese witje altijd z’n eigenheid gehouden. Het echte witje is 13 x 13 cm. met 2 spijkergaatjes in de hoeken, en is helemaal handgemaakt op authentieke wijze. De klei wordt gesneden, gedroogd en biscuit-gebakken, dan geglazuurd en weer gebakken op 1000 graden. De tegeltjes verschillen soms van kleurtint, maar die imperfectie maakt de tegeltjes juist authentiek. De kleurschakeringen binnen de tegeltjes geven een extra dimensie aan de ruimte.

Friese witjesFriese witjesFriese witjes

In deze keuken zit de sfeer in de kleinste details, dit geldt zeker voor de tegels. De wandtegels zijn erg belangrijk in het creëren van de sfeer in een boerenkeuken, Friese witjes worden vaak gekozen bij deze keukens.

Maar daarnaast bestaan er ook Friese witjes met verschillende afbeeldingen, een tegeltableau. De Friese witjes tegeltableaus zijn een sierraad voor uw interieur.

TegeltableauTegeltableauTegeltableau

Bij deze massief houten eiken keuken hebben wij een prachtige tegeltableau geplaatst “Hollandse Rund” als echte eyecatcher in de keuken!

Interesse?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Friese witjes of een tegeltableau? Neem dan gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

quotes

"...doordat hij echt luisterde, meedacht en begreep voor welke smaak we stonden, vielen er dingen af. Voor ons was dat doorslaggevend. Dit hadden we tien jaar eerder moeten doen."
"Met Johan Kral is er een bijzonder fraai plaatje gecreëerd. Ook het contact met hem verliep soepel. Zowel tijdens het traject zelf, als tijdens de terugkoppeling en de nazorg. Onze woning voelt nu compleet"
"De keukens waren helemaal onze stijl. Dit bedrijf was het helemaal, ook door de spullen van Rivièra Maison. Bovendien was er meteen een klik tussen ons en Johan Kral"