Ambachtelijk en mooi ... met oog voor detail!

Houten keuken Westerbork: De situatie bij Femke & Jan

Na een verbouwing wilden Femke en Jan het idee voor een nieuwe keuken goed aanpakken: niet na verloop van tijd weer een nieuwe keuken moeten aanschaffen, maar kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid. Hun oude, crêmekleurige keuken met bewerkte frontjes lieten ze door Kral Keukens vervangen met een strak landelijk exemplaar. Helemaal passend bij de rest van de woning.

Specifieke wens

De nieuwe keuken is sfeervol en zonnig. Een ruimte om iedere dag aangenaam in te vertoeven. Keuken WesterborkDe fronten van massief eikenhout en het grijszwart granieten werkblad hebben een landelijke touch, maar missen overbodige tierelantijntjes, zodat het aanzien strak blijft. Kral Keukens zorgde voor een leuk en praktisch keukeneiland met een vaatwasser en een grote Boretti-oven, in combinatie met een extra kleine oven. Aan de andere kant van het eiland is er een ladekastje met een besteklade op maat verwezenlijkt. "We hebben ook een Quooker overwogen," aldus Femke, "maar omdat we met het koffiezetapparaat al kokend water kunnen aftappen, was dat niet nodig". Kral Keukens heeft alle apparatuur naast elkaar kunnen verwezenlijken, een specifieke wens van Femke en Jan om de symmetrie in de keuken te benadrukken. Ook vonden ze het niet mooi als de afzuigkap in het zicht zou hangen. "Johan heeft dat opgelost door de kap strak en netjes in het plafond weg te werken, waardoor de keuken helemaal in harmonie is".

Doorslaggevend

Iedere dag wordt er intensief van keuken en fornuis gebruik gemaakt met groente uit eigen tuin. "Jan en onze zoon tuinieren graag en verbouwen spinazie, wortelen en andere groenten," vertelt Femke. "De zoektocht naar een passende keuken is een leuke, maar tijdrovende investering. Je kunt zomaar verzanden in te veel keuzes en te veel mogelijkheden. Juist doordat Johan wist te schiften, kwamen we tot een goede keuze. Doordat hij echt luisterde, meedacht en begreep voor welke smaak we stonden, vielen er dingen af. Voor ons was dat doorslaggevend. Dit hadden we tien jaar eerder moeten doen."

Bekijk alle foto's van de keuken hier.

ervaringen | volgende

quotes

"...doordat hij echt luisterde, meedacht en begreep voor welke smaak we stonden, vielen er dingen af. Voor ons was dat doorslaggevend. Dit hadden we tien jaar eerder moeten doen."
"Met Johan Kral is er een bijzonder fraai plaatje gecreëerd. Ook het contact met hem verliep soepel. Zowel tijdens het traject zelf, als tijdens de terugkoppeling en de nazorg. Onze woning voelt nu compleet"
"De keukens waren helemaal onze stijl. Dit bedrijf was het helemaal, ook door de spullen van Rivièra Maison. Bovendien was er meteen een klik tussen ons en Johan Kral"