Ambachtelijk en mooi ... met oog voor detail!

Wat kost een nieuwe keuken? 

U wilt binnenkort een nieuwe keuken, misschien heeft u al duidelijk voor ogen wat voor keuken u wilt, misschien nog helemaal niet. Hoe dan ook is het belangrijk om voor ogen te hebben hoe groot deze investering ongeveer wordt. Een nieuwe keuken aanschaffen doet u namelijk niet zo vaak. De prijs van een keuken is afhankelijk van vele factoren, bijvoorbeeld het formaat van de keuken. De prijsklasse van een keuken bevindt zich tussen de €4.000 en €20.000. De gemiddelde prijs van een keuken ligt echter vaak tussen de €7.500 en €15.000. 

Hoe is de prijs van een keuken opgebouwd? 

De prijs van een keuken is afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst de aanschafprijs, dit is de hoeveelheid die je betaald voor de keuken op zichzelf. Zit de oude keuken er nog in en moet deze gedemonteerd worden? Hier komen ook kosten bij kijken, mits je het zelf doet. Bovendien moet de nieuwe keuken geplaatst worden en moeten er wellicht een paar leidingen worden omgelegd. Dit alles maakt dat er na de aanschafprijs van een keuken nog een paar factoren bij komen kijken. Over het algemeen is de verhouding tussen de aanschafprijs van de keuken en de overige kosten 80/20. Dit betekent 80% voor de aanschaf en 20% voor overige kosten. 

Ook de aanschafprijs van de keuken is opgebouwd uit verschillende elementen van de keuken. Zo is de vuistregel dat zo’n 40% van de prijs komt van de kasten, nog eens 40% komt van de apparatuur en de overige 20% van het werkblad. 

Kral Keukens: Prachtige keukens op maat 

Bij Kral Keukens zijn wij gespecialiseerd in het op maat maken van prachtige nostalgische keukens. Onze prachtig afgewerkte keukens zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals: 

Landelijke keukens 

Landelijke, ook wel plattelandskeukens danken hun oorsprong aan de jaren 80. Deze keukens combineren de warme klassieke, nostalgische uitstraling en combineren dit met het comfort van de moderne tijd. 

Landelijk moderne keuken 

Een landelijk moderne keuken is het beste van beide werelden. De combinatie van de rustieke uitstraling met een modern vleugje geeft een prachtig en ruimtelijk geheel. 

Modern greeploze keukens 

Een greeploze moderne keuken wordt ook wel als minimalistisch beschouwd. Dit is te danken aan de strakke lijnen en afwerking. Dit maakt een keuken erg open en modern en gaat niet ten koste van de functionaliteit. 

Eiken Robuuste keukens 

Eikenhout heeft een eigen uitstraling welke een sterke ambiance met zich meebrengt. De robuust eiken keukens zijn dan ook prachtig te combineren met zowel een modern als ouderwets interieur. 

Engelse stijl keukens 

Engelse, ook wel Victoriaanse stijl keukens wordt gekenmerkt door het gebruikt van pastelkleuren zoals lichtbruin en gebroken wit. De grepen en knoppen worden sierlijk afgewerkt, wat maakt dat Victoriaanse keukens vaak erg huiselijk aanvoelen. 

Oud Hollandse stijl keukens 

Een Oud Hollandse, ook wel boerenkeuken, is een prachtig ambachtsproduct. Deze keukens geven uw woning het klassieke Hollandse karakter. 

Kunststof keukens 

Naast het op maat maken van houten keukens maken we bij Kral keukens op kunststof keukens op maat, bekijk de mogelijkheden

Wat kost een op maat gemaakte houten keuken van Kral Keukens? 

Aangezien onze op maat gemaakte keukens zo nauw mogelijk worden afgestemd op uw wens, is het vooraf lastig om een prijsindicatie te maken. Wilt u informatie ontvangen over wat mogelijk is en wat het kostenplaatje hiervan zal zijn? Wij helpen u graag! Neem contact op. 

quotes

"...doordat hij echt luisterde, meedacht en begreep voor welke smaak we stonden, vielen er dingen af. Voor ons was dat doorslaggevend. Dit hadden we tien jaar eerder moeten doen."
"Met Johan Kral is er een bijzonder fraai plaatje gecreëerd. Ook het contact met hem verliep soepel. Zowel tijdens het traject zelf, als tijdens de terugkoppeling en de nazorg. Onze woning voelt nu compleet"
"De keukens waren helemaal onze stijl. Dit bedrijf was het helemaal, ook door de spullen van Rivièra Maison. Bovendien was er meteen een klik tussen ons en Johan Kral"