Ambachtelijk en mooi ... met oog voor detail!

Een open keuken, gesloten keuken of een half open keuken?

De eerste vraag als u een keuken wilt laten maken

Op het gebied van keukens is er zo veel mogelijk. De eerste vraag die u zichzelf het beste kunt stellen is: wil ik een open, gesloten of een half open keuken? De één houdt graag alles gescheiden terwijl de ander juist van openheid houdt. Een keuken gaat vaak jaren mee en het is daarom verstandig om de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen. Om het u iets gemakkelijker te maken, staan deze hieronder alvast op een rijtje.

Een open keuken of niet?

Een open keuken kan niet los worden gezien van de woonkamer, het maakt namelijk onderdeel uit van dezelfde kamer. Kenmerkend voor de open keuken is het ontbreken van muren. Vaak word bij een open keuken gekozen voor een kookeiland. Een kookeiland zorgt voor zowel meer ruimte als een luxe uitstraling.

Voordelen open keuken

Nadelen open keuken

Niet iedereen houdt van een keuken dat in het zicht is, anderen hebben liever een half open keuken of een gesloten keuken. Wilt u weten welke keuken bij u past? Lees dan snel verder.

Populaire en originele keukentrends van 2018 bekijken?

BEKIJK ZE HIER!

Een half open keuken of niet?

Een half open keuken is een keuken die niet helemaal afgesloten is van de andere kamers. In een L-vormige kamer wordt er vaak voor gekozen om de keuken achter het muurtje weg te werken. Zo ontstaat wel een ruim gevoel, maar is de keuken niet in het zich. Maar er wordt ook vaak voor gekozen om de muur waar de keuken achter staat gedeeltelijk open te breken, hierdoor ontstaat er horizontale ruimte boven het aanrechtblad. Er kan nu gekookt en gepraat worden, tevens kunt u zo de kinderen in de gaten houden die in de voorkamer zijn.

Voordelen van een half open keuken

Nadelen van een half open keuken

Een half open keuken is gulden middenweg. Wilt u toch liever geen etensgeuren in uw huis? Dan is een gesloten keuken misschien meer iets voor u. Lees hieronder meer over deze keukens.

Een gesloten keuken of niet?

Een gesloten keuken is geheel afgezonderd van andere kamers. Hier kunt u in alle rust uw eten voorbereiden en zonder dat u anderen tot last bent. Daarnaast kan de stijl van de keuken iets totaal anders zijn de rest van het huis.

Voordelen gesloten keuken

Nadelen gesloten keuken

Welke keuken heeft de voorkeur?

Weet jij al welk soort keuken de voorkeur heeft? Bekijk hieronder de keukens van Kral.

Wilt u keuken op maat bespreken? U kunt ook altijd een vrijblijvende keuken afspraak maken.

quotes

"...doordat hij echt luisterde, meedacht en begreep voor welke smaak we stonden, vielen er dingen af. Voor ons was dat doorslaggevend. Dit hadden we tien jaar eerder moeten doen."
"Met Johan Kral is er een bijzonder fraai plaatje gecreëerd. Ook het contact met hem verliep soepel. Zowel tijdens het traject zelf, als tijdens de terugkoppeling en de nazorg. Onze woning voelt nu compleet"
"De keukens waren helemaal onze stijl. Dit bedrijf was het helemaal, ook door de spullen van Rivièra Maison. Bovendien was er meteen een klik tussen ons en Johan Kral"